Novosti

KTM RC16 stiže

ktm-v4-MotoGP mala

Vjerna svojoj "Ready to race" filozofiji, tvrtka KTM najavila je kako će motocikl MotoGP klase nazvan RC16 ponuditi i privatnim kupcima. Biti će to svojevrsni pandan nedavno prikazane Honde RC213V-S, ali KTM planira motocikl koji neće biti namjenjen cesti.

Pomalo licemjerno za tvrtku koja nudi naked od 180 konjskih snaga, Stefan Pierer objašnjava kako je suludo da cestovni Superbike modeli donose 200 konja za obične smrtnike. Tragom te misli svoju V4 MotoGP repliku pod nazivom RC16 neće nuditi kao cestovni motocikl već će se od kraja 2018. godine po cijeni od kojih 140.000 eura moći kupiti kao model namjenjen vožnji po stazi. Najave sugeriraju da će KTM RC16 kupcima dolaziti opremljen pneumatskim upravljanjem ventilima te "seamless" mjenjačkom kutijom, dakle dvije tehničke pikanterije koje je Honda propustila ugraditi u RC213V-S.

Da podsjetimo, KTM je nedavno predstavio novi V4 agregat nazvan RC16 oko kojeg već razvijaju MotoGP natjecateljski motocikl. Postoji mogućnost da se ovaj motocikl pojavi na ponekoj MotoGP utrci već u sezoni 2016., ali plan je da KTM u suradnji s nekom već etablitranom momčadi nastupi u sezoni 2017.

fbmp ytmp imp