Novosti

Noviteti: MV Agusta F3 675 RC i F3 800 RC

g203662-uvodna

Što se skriva iza trkaćih Reparto Corse grafika? Ograničena serija inače sasvim standardnih modela F3 675 i F3 800.

 

RC je skraćenica za Reparto Corse, odnosno natjecateljski odjel MV Aguste, pa bi se tako moglo očekivati da je F3 675 RC ekstremnija verzija postojećeg modela i dobra baza za novu generaciju natjecateljskog Supersport motocikla. Uostalom, takav je slučaj s ove godine predstavljenim F4 1000 RC, čija natjecateljska izvedenica nastupa u Superbike prvenstvu.

 

No, F3 675 RC nije ništa drugo nego grafička replika postojećeg natjecateljskog motocikla, koji se drugu godinu zaredom bori za naslov Supersport prvaka. Trkaće „AMG" grafike dodatno naglašavaju prirodnu ljepotu ovog motocikla, dok bi autogrami tvorničkih vozača Cluzela i Zanettija na oplatama te planirana proizvodnja samo 100 primjeraka mogli privući i pažnju kolekcionara. No, izuzmemo li spomenutu grafiku, F3 675 RC se od standardnog modela razlikuje tek po nekim šminkerskim detaljima od ergala, što bi dalo sugerirati kako su u MV Agusti samo našli zgodan način da se riješe zaliha.

 

To vrijedi i za istovremeno predstavljeni F3 800 RC, uz tu razliku da će se taj model proizvesti u 250 primjeraka. U tom je kontekstu ipak privlačniji skupocjeni F3 800 Ago, koji dolazi s kovanim naplatcima, karbonskim blatobranima i „tricolore" grafikama. I potpis Agostinija bi ipak trebao imati veću specifičnu težinu, a opet, i ta je ograničena serija od 300 komada i dalje u ponudi, iako je prošlo gotovo godinu dana od predstavljanja.

 

Zamamne fotografije novih RC modela možete pogledati u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp