Novosti

Top 5 najboljih poklona za idući Božić

GSX R1000 concept YSF Diagonal

Konačno novi GSX-R 1000, MT-09 na 3 kotača ili jeftiniji Kawasaki s kompresorom? Sretna Nova 2017!

Suzuki GSX-R 1000

Taman kad smo se već prestali nadati, Suzuki je u Milanu predstavio prvi potpuno novi GSX-R 1000 u posljednjih 10 godina. Doduše, izložili su samo koncept, ali ono što je viđeno izgleda kao gotov proizvod i ne bi čudilo da krene u prodaju već negdje sredinom 2016. Valjda se čekanje isplatilo.

VITPILEN 701 34 FRONT RIGHT

Husqvarna Vitpilen 701

Husqvarna je drugi najstariji proizvođač motocikala što je KTM-u pružilo odličan izgovor da i oni zajašu na trenutno popularnom retro trendu. Manji modeli Vitpilen 390 i 125, bazirani na indijskim Duke modelima, dolaze do idućeg ljeta, a odmah potom bi trebao uslijediti atraktivniji i uzbudljivi Vitpilen 701, baziran na novom Dukeu 690. Za nadati se da retro-futuristički dizajn koncepta prikazanog u Milanu neće biti previše promijenjen na serijskom modelu.

01 MGX 21

Moto Guzzi MGX-21

Ako želi doživjeti stotu, Moto Guzzi mora igrati na kartu prepoznatljivog i autohtonog dizajna. Posebno onog amerikaniziranog. Kad smo prošle godine vidjeli istoimeni koncept, pretpostavljali smo da će se u sobi za sastanke ispiti tisuće šalica gorkog espressa i u muci ishlapiti hektolitri parfema prije nego se donese junačko talijansko „možda“. No, iznenadili su nas. Trebalo im je samo godinu dana da u Milanu predstave gotovo jednako atraktivnu verziju 2.0, navodno sasvim sličnu serijskom modelu koji će biti predstavljen u kolovozu 2016.

2015TMS LMW MWT 9 Concept 007

Yamaha MWT-9

Nakon prošlogodišnjeg blasfemičnog koncepta 01GEN, Yamaha je pred kraj 2015. predstavila slično koncipiran MWT-09, atraktivno dizajniran koncept s tri kotača i tri cilindra. Pribrojite tome da već neko vrijeme prodaju i Tricity, vrlo dobar skuter na 3 kotača, i ne bi trebalo previše čuditi se MWT-9 do Božića 2016. pretvori i u serijski model.

Kawasaki Soul Charger SC 02

Kawasaki Soul Charger

U Tokyju i Milanu su predstavili (doduše, samo virtualne) koncepte Soul Charger, kao viziju neke buduće i jeftinije izvedbe motocikla s mehaničkim kompresorom, a istovremeno su najavili i pravu modelsku ofenzivu u iduće dvije do tri godine. Kad se zbroji jedno i drugo, pitanje je trenutka kada će Kawasaki predstaviti novi, pristupačniji i manje brutalan serijski model s kompresorom. Možda će zazviždati već do kraja 2016. godine.

fbmp ytmp imp