Novosti

Put oko svijeta za 100 dana

MapaGrizzly800x600

Ako želite oborite brzinski rekord, pritom stupate i na Antarktiku, custom možda nije logičan odabir. A opet...

Švicarac koji se odaziva na nadimak Grizzly, a pravo ime mu je Urs Pedraita, planira krenuti iz Daytone 11. ožujka, u sklopu Bike Weeka, te se u roku od samo 100 dana, odnosno do 19. lipnja, vratiti natrag, i to nakon što uzduž i poprijeko prokrstari svih naseljenih 6 kontinenata, ali i nakratko stupi i na Antarktiku. Ako sve pođe po planu, oborit će rekord za takav put oko svijeta koji trenutno iznosi 120 dana.

Da razmišljate o sličnom pothvatu, vjerojatno bi izabrali neki veliki putni enduro, koji s lakoćom guta kilometre na autoputu, a istovremeno ima ovjes koji se može nositi s razrovanim cestama ili brutalnim makadamom u, primjerice, Sibiru, unutrašnjosti Australije ili Keniji. No, Urs je odabrao custom, odnosno bagger Victory Cross Country, kojeg je za potrebe ove svojevrsne endurance utrke oko svijeta dodatno opremio spremnikom goriva od 33 litre, navigacijskim sustavom, posebnim sjedalom s naslonom i dva dodatna LED svjetla kako bi poboljšao vidljivost noću.

Možda vam se čini kako od svega toga i nema prevelike koristi na putu od Hanoija do Bangkoka, a sve se čini još i luđim ako uzmemo u obzir da se na taj put upušta potpuno sam, bez prateće ekipe. No, Urs ima bogatog iskustva u vožnji Victory motocikala u ekstremnim uvjetima, pa je tako prije tri godine je usred ciče zime odvozio više od 14.000 km u 37 dana, pri čemu je njegov custom bio opremljen kros gumama. Ako ne vjerujete da je sve to moguće, Grizzlyjev napredak možete pratiti na http://www.grizzlyraceteam.ch

56be0232d3c24

 

fbmp ytmp imp