Novosti

Victory prepolovio ponudu modela za Europu

Magnum2017

Euro4 norme su neumoljive. Europska ponuda američkog Victoryja za 2017. više ne uključuje touring i bagger modele.

Zlobnici bi rekli da je uvođenje Euro4 normi za 2017. godinu samo zgodan izgovor za djelomični uzmak marke Victory, koja ne uspijeva pustiti dublje korijene u Europi. Uostalom, ako u ponudi ostaju njihovi „muscle cruiseri“, zašto se na nove norme nisu mogli „ažurirati“ i touring i bagger modeli? Ionako ih sve pokreće u osnovi isti zrakom hlađeni V2 agregati od 1.731 ccm.

Bilo kako bilo, pomalo futuristički touring Vision, klasični Touring Cross Country i vrištavi bagger Magnum (na gornjoj fotografiji), kao i sve njihove verzije, od iduće godine više nisu dio europske ponude. Dodatna ulaganja u njih se očito nisu isplatila, vrijeme će pokazati da li zato što se ionako sprema nova generacija tih modela, ili ipak zbog toga što se taj dio palete preslabo prodaje s ove strane Atlantika.

Njihovo izbacivanje iz ponude se svakako čini na tragu najavljenog repozicioniranja te marke, u smislu da bi trebali proizvoditi lakše i agresivnije sport-cruisere, dok bi bratskoj marki Indian prepustili borbu s Harley-Davidsonom u kategoriji teških klasičara. U skladu s time, europsku ponudu Victoryja za 2017. predvodi nedavno predstavljeni Octane, jedini njihov model s tekućinom hlađenim agregatom, a koji je agresivnija verzija Indiana Scout.

Uz svježi Octane, u ponudi ostaju zrakom hlađeni „muscle cruiseri“ Gunner, Judge i High Ball, koji u 2017. ulazi s čišćim plinovima, ali i novom Nuclear Sunset Orange kombinacijom boja. Fotografije tog i ostalih modela koji ostaju u europskoj ponudi pogledajte u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp