Novosti

Pretpremijera 2 dio: MV Agusta F4 Zagato

MVF4Zagato 1

Da je MV Agusta F4 Zagato striptizeta, bila bi lijepa, ali i loša u svom poslu.

Prvo bi bacila kapu u publiku, pa se istog trena lagano nagnula naprijed da vam pokaže svoje obline i onda se bez imalo čekanja, dok glazbena numera još zapravo nije ni počela, totalno razgoličila u jednom brzom i iznenadnom potezu. Kao da skida krvavi flaster, a ne gaćice i grudnjak.

Već smo se navikli da proizvođači motocikala mjesecima unaprijed zadirkuju postupnim i djelomičnim razotkrivanjem nadolazećih noviteta. No, poanta je da vas lagano nadraže, otkrivaju komadić po komadić i pritom ne otkriju sve, nego sačuvaju ono najsočnije za veliko finalno razotkrivanje. Baš poput striptizete.

U MV Agusti su se odlučili za manje seksipilni pristup. Prvo su odaslali jedan video u kojem se vidjelo samo malo toga, ali taman dovoljno da nam poteku sline. Onda su objavili i drugi video, u kojem smo možda već vidjeli previše. A sada su - desetak dana prije 4. rujna kada je zakazano službeno predstavljanje ovog modela - objavili fotografiju motocikla na kojoj se vidi praktično sve.

I to je šteta. Jer da su tog 4. rujna iznebuha skinuli plahtu, MV Agusta F4 Zagato bi svojim izgledom izazvala totalni šok. Divljenje ili zgražanje, ovisno o tome što vas inače pali. Ovako smo, i prije nego nam je krv navalila u onu glavu kojom razmišljamo, ugledali sve što nas zanima. Preostaje nam strpljivo čekati kraj pjesme da bi vidjeli kako izgleda sa LED žmigavcima i nosačem tablice, te eventualno doznali tehničke podatke, koji vjerojatno neće biti senzacionalni, i cijenu, koja će te svakako biti. Jasno, sve to pod uvjetom da ne ispadne kako je F4 Zagato samo koncept. Ali to bi već bila neslana šala.

 

fbmp ytmp imp