Novosti

Novitet: MV Agusta F4 RC

RaceMode1

Osim ažuriranih boja, najprestižnija MV Agusta dobiva novi „racing kit“. I bez njega razvija 205 KS, a s njim i 212 KS.

F4 RC nije samo najskuplji model u ponudi MV Aguste, on je ujedno i baza za njihov natjecateljski motocikl s kojim se Leon Camier sve uspješnije bori u Superbike prvenstvu. Osim toga, s deklariranih 205 KS, MV Agusta F4 je najsnažniji serijski superbike motocikl, ako se produkcija od 250 komada godišnje uopće može nazvati serijskom proizvodnjom.

U usporedbi s ionako skupocjenim modelom F4 RR, još skuplji F4 RC je olakšan kroz ugradnju 33 titanska vijka i oplate od karbona, a tretmanu dijete je podvrgnut i pogonski agregat. N kraju svega, F4 RC ima 7 kg manje i 4 KS više od verzije RR.

Promjene za 2017. se odnose na nove boje, koje su usklađene s tvorničkim Superbike motociklom, pri čemu jasno istaknuta brojka 37 treba podsjetiti na isto toliki broj konstruktorskih titula MV Aguste. Promijenjen je i „racing kit“, koji dolazi u paketu uz ovaj motocikl, a za 2017. u njemu nalazimo SC-Project titanski ispuh umjesto dosadašnjeg Termignonija. To se nije odrazilo na brojku od 212 KS koje F4 RC razvija s tim natjecateljskim kitom, a koji uz to sadrži i posebnu elektroniku, rep bez sjedala suvozača, dijelove od ergala, karbona...

fbmp ytmp imp