Novosti

Novitet: Triumph Street Cup

Street Cup Racing Yellow 04

Baziran na uvodnom retro modelu Street Twin, novi café racer Street Cup je pristupačnija alternativa Thruxtonu.

Sa svojih 900 ccm i 55 KS, novi Street Cup je bitno pitomija zvjerka od prošle godine predstavljenog Thruxtona s 1.200 ccm i 96 KS. No, Street Cup je svejedno stilski blizak Thruxtonu, a uz to njegov dvocilindrični agregat može pružiti više užitka nego što to sirove brojke sugeriraju.

Tehnički gledano, Street Cup je dvojajčani blizanac uvodnog retro modela Street Twin, no ima tu i spomena vrijednih razlika. Recimo, Street Cup ima bolju prednju kočnicu, a tu su i duži stražnji amortizeri (iako istog hoda) zbog kojih težište pomaknuto više prema naprijed. Na to se nadovezuje i novo sjedalo, koje je postavljeno nešto više i pomaknuto malo unazad, a isto vrijedi i za oslonce za noge, dok je upravljač niži i pomaknut više naprijed.

Već i to bi bilo dovoljno za koketiranje s café racer filozofijom, no Street Twin ima i malu prednju maskicu, retrovizore koji izvori iz krajeva upravljača, poklopac stražnjeg sjedala i još neke detalje koji mu daju retro-sportsku notu. Kao i kod Street Twina, kontrola proklizavanja dolazi u seriji, no Street Cup je bogatiji za brojač okretaja.

Više o ovom simpatičnom motociklu pročitajte u idućem broju Moto Pulsa, a dodatne fotografije pogledajte u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp