Novosti

Novitet: Kymco AK 550

aKYMCO AK 550 1

Iza nemaštovitog imena krije se najmoderniji i najagresivniji Kymco skuter, jasno inspiriran Yamahom TMAX.

Aluminijski okvir u kojem je uglavljen dvocilindrični agregat s asimetričnim intervalima paljenja, upside-down vilica, Brembo radijalna kliješta, Boschov ABS, horizontalno postavljen monoamortizer... Zvuči kao popis komponenti kakvog modernog i agresivnog motocikla, no u ovom slučaju riječ je skuteru. Ne i o bilo kakvom skuteru.

AK 550 je najnoviji i najnapredniji proizvod Kymca, koji se želi ugurati u segment vrhunskih sport-touring skutera. Očito je i dizajnerima i inženjerima kao inspiracija poslužila Yamaha TMAX, pri čemu je AK 550 u blagoj prednosti po pitanju deklariranih 53,5 KS, koje se prenose preko mokre spojke, CVT mjenjača i remenskog završnog prijenosa.

Najavljena težina od 226 kg je sasvim prihvatljiva za tu klasu i ne bi trebala narušiti vozne osobine, dok luksuzni dio priče započinje s podesivim vjetrobranom, a nastavlja se s grijanim ručkama, senzorom pritiska u gumama, podesivim naslonom za leđa... U prostor pod sjedalom bi trebala stati jedna integralna plus jedna jet kaciga, a tu su i pretinci za rukavice s 12V utičnicom.

Dizajn je izuzetno agresivan, a sva svjetla i pokazivači smjera su izvedeni u LED tehnologiji. Dodatne fotografije potražite u donjoj galeriji, a više informacija pročitajte u idućem broju Moto Pulsa.

fbmp ytmp imp