Novosti

EICMA 2016: CF Moto 650 MT

CF Moto 650 MT

Još uvijek je prerano da promijenimo stav o kineskim motociklima, ali CF Moto tjera na razmišljanje.

CF Moto nije jedini kineski proizvođač koji bi želio omastiti brk i na europskom tržištu. Recimo, Keeway je dio isto grupacije kao Benelli, Zongshen je za 2017. predstavio čitavu paletu motocikala koji zadovoljavaju Euro4 norme, a da i ne spominjemo neznane kineske proizvođače jednostavnih retro modela, koji se prodaju na europskom tržištu pod nekim starim ili izmišljenim talijanskim, britanskim, pa i njemačkim imenima.

No, kod glavnine njih već i na nekoliko desetaka metara možete nanjušiti zemlju proizvodnje. Ponekad i sasvim doslovno nanjušiti. CF Moto je ipak otišao korak dalje, odnosno dopušta vam da priđete korak bliže, a da svejedno ne frknete nosom.

Njihovi touring modeli 650 TK i TK-G su možda bezobrazne kopije, ali izgledaju dobro. A čekajte tek da vidite redizajnirani naked 650 NK. Navodno im u oblikovanju pomaže austrijski KISKA studio i u takvo što nije teško povjerovati kad vidite njihov novi crossover 650 MT.

I nije sve u izgledu, ima nešto i u tehnici. Svi njihovi modeli s oznakom 650 su mehanički inspirirani Kawasakijevom serijo ER-6, te opremljeni Bosch ubrizgavanjem goriva. Osim toga, na većini njih ćete naći i Continentalov ABS, Metzeler gume, KYB ili WP ovjes.

Novi 650 MT tu nije iznimka. Ovjes mu je podesiv, deklarirana težina sasvim prihvatljivih 213 kg, a redni dvocilindrični agregat od 649 ccm istiskuje 71 KS pri 8.500 o/min, pri čemu proklamirani maksimum od 170 km/h ipak djeluje dosta skromno za tu snagu. Za kofere treba doplatiti, no u seriji dolazi s LED prednjim svjetlom, digitalnom pločom s instrumentima, USB utičnicom, podesivim sjedalom...

Više o sad već doista zanimljivoj paleti CF Moto motocikala pročitajte u nadolazećem Moto Puls Katalogu za 2017.

CF Moto 650 MT 2