Novosti

EICMA 2016: Kymco People S 125 / 150

bPeople S SP angle 3 1 rev

Kymco je ružno pače pretvorio u srebrnog labuda. Novi People S je jedan od šarmantnijih noviteta za 2017, barem kad su skuteri u pitanju.

Iako su već vremešni People S modeli još uvijek djelovali relativno moderno, pa čak i donekle skladno, koliko to skuteri velikih kotača uopće mogu biti, teško da bi mogli reći kako su bili baš lijepi. Potpuno novi People S, koji dolazi u verzijama 125 i 150, pokazuje da skuter velikih kotača može biti i moderan i skladan i lijep. U odnosu na prethodnika, oplate su ponovo zaobljene, ali i prožete oštrim linijama, a posebno se ističe originalan dizajn prednjeg i stražnjeg svjetla.

Pritom su ta svjetla, kao i pokazivači smjera, izrađeni u LED tehnologiji, a novi People S je opremljen i LCD instrumentima, kao i s dvije USB utičnice. No, ne staje sve samo na površini. Tu je i u bitnome promijenjeni čelični okvir, a i stražnji kotač više nije promjera 16 nego 14 cola. Time se dobilo više prostora pod sjedalom, u kojem se nalazi i pomična pregrada.

Potpuno novi su i zrakom hlađeni agregati sa 4 ventila po cilindru, pri čemu 125-ica raspolaže s 11,6 KS, dok People S 150 istiskuje 13,6 KS. Više o ovom skuteru pročitajte u aktualnom broju Moto Pulsa, ili pak nadolazećem Katalogu za 2017, a u međuvremenu pogledajte dodatne fotografije u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp