Novosti

Pretpremijera: Triumph Street Triple 800?

TeaserTriple800

Triumph će na samom početku 2017. predstaviti novi Street Triple, s više kubika i konjskih snaga.

Mislili smo da ćemo Street Triple 800 vidjeti na EICMA sajmu u Milanu, no možda je negdje zapelo, a možda samo nisu htjeli da se izgubi u silnoj poplavi sajamskih noviteta. Bilo kako bilo, novi Street Triple bi trebao ugledati svjetlo dana (zapravo, noći) uvečer 10. siječnja 2017.

Street Triple 675 još uvijek spada u red uzbudljivijih nakeda srednje zapremine, no Triumph je morao podići letvici kako bi mogao parirati obnovljenoj Yamahi MT-09 i novom Kawasakiju Z900. Zato će dobiti novi agregat od približno 800 ccm, koji je drugačiji od onog na Tigeru, i vjerojatno je sposoban istisnuti barem 115 KS. Osim toga, Tiger 800 bi vizualno trebao biti sličan prošle godine predstavljenom Speed Tripleu, te imati više elektronskih pomagala od svog prethodnika, kao i potpuno digitalnu ploču s instrumentima.

Za pretpostaviti je da će Street Triple 800 odmah zaživjeti u barem dvije verzije, a ne treba sasvim isključiti mogućnost da će Triumph u paketu predstaviti i redizajnirani Street Triple 675, s dorađenim agregatom koji zadovoljava Euro4 norme.

Natruhe novog modela Street Triple možete nazrijeti u ovom službenom video uratku.

TeaserTriple800 LCD

fbmp ytmp imp