Novosti

Prerada: Harley-Davidson Roadster Snow Drag

DD63DA27

Najradikalnija prerada nastala na ovogodišnjem „The Battle of the Kings“ natječaju za europske dilere Harley-Davidsona.

Kao baza je mogao poslužiti Iron 883, karizmatični Forty-Eight ili novi Roadster i na tu temu su dileri Harley-Davidson diljem Europe prijavili više od 200 prerada. Iako među njima ima i vizualno ljepših, tehnički smislenijih i svakodnevno upotrebljivijih Sportstera, nas se nekako najviše dojmio baš ovaj radikalni gusjeničar nastao u Slovačkoj. Uostalom, nekako je i najprikladniji za ovaj dio godine.

O izboru „netko je krivo spojio akumulator“ grafika se može raspravljati i bojimo se da zaključak nikako neće biti pozitivan. No, bit ove prerade Roadstera ionako nije pitanje „kuršlus“ stila, nego tehnike. Pretpostavljamo da skidanje prednjeg kotača i montiranje skije, kao i odbacivanje stražnjeg kotača, vilice i amortizera nije bio preveliki problem. Ali instaliranje kita s gusjenicom svakako jest. Naime, gusjenica je prilagođena tome da se montira na hard-enduro motocikle, koji imaju lančani pogon s lijeve strane, dok H-D Roadster ima remenski pogon s desne strane.

Dečkima iz Harley-Davidsona Banska Bystrica je to nekako uspjelo spojiti u funkcionalnu cjelinu, a kao dokaz su predočili i ovaj kratak akcijski VIDEO. Možete baciti pogled i na fotografije u donjoj galeriji, a pregled svih prijavljenih „The Battle of the Kings“ prerada preletite OVDJE, pri čemu možete i glasati za svoje favorite.

fbmp ytmp imp