Novosti

Novitet: MV Agusta F4 LH 44

MV F4 LH

Lewis Hamilton, trostruki F1 prvak, ponovo je surađivao s MV Agustom u izradi posebnog modela za one dubokog džepa.

Nakon ranijeg modela Dragster RR LH, MV Agusta je ponovo pozvala Lewisa Hamiltona da im pomogne dizajnirati jednu ekskluzivnu varijantu njemu u čast. Teško je reći je li on uopće mazao kistom, ili se sve svodi na mazanje očiju bogatih kolekcionara, no svakako je riječ o dobroj reklamnoj suradnji, koja se s vozačem Mercedesa očito nastavlja i nakon što je ruski kapital isplatio AMG i tako prekinuo zaruke s MV Agustom. U kontekstu tog raskida se tračevi o nastupu Hamiltona kao „wild card“ vozača MV Aguste na utrci svjetskog Superbike prvenstva čine otprilike jednako nevjerojatnim kao i da će neki od idućih brojeva Moto Pulsa izaći na vrijeme, znači do 10. u mjesecu. No, pustimo se iznenaditi.

Po čemu je F4 LH 44 toliko poseban. Za početak, kompletnu mehaniku je donirao četverocilindrični F4 RC, ionako skupocjeni model stvoren da bi MV Agusta imala što bolju bazu za natjecateljski motocikl s kojim nastupaju u Superbike prvenstvu. To znači da F4 LH 44 razvija 205 KS pri 13.600 o/min i bez tekućina broji 183 kg, s time da i ovaj posebni model dolazi u paketu s posebnim kitom, koji se sastoji od SC ispušnog sustava od titana i drugačije elektronike, čime se dobije dodatnih 7 KS i izgubi još koji kilogram.

Sve u svemu, LH 44 se od RC varijante razlikuje samo bojama i pojedinim detaljima. Pritom je ova posebno crvena nijansa „ušećerene jabuke“ nastala posebnom tehnikom i bazira se na tinti. Kao kontrast tome, čelični okvir je u bijeloj nijansi, dok su vrhunske Öhlins komponente za ovu prigodu presvučene u crno. Tu je i zatamnjeni vjetrobran, prvi put na F4 modelu, a posebno je i sjedalo koje je kombinacija kože i alkantare. Ima tu i još pokoja sitnica, a točka na i su posebne Pirelli Supercorsa gume, koje su na bokovima djelomično crvene.

Svakako zavirite u donju galeriju bogatu fotografijama, to je vjerojatno i jedina prilika da F4 LH44 razgledate do detalja. Jer teško je da ćete neki od samo 44 planirana primjeraka vidjeti na svjetlu dana.

fbmp ytmp imp