Novosti

Tokyo Motorcycle Show 2018

DSC 0038

Posjetili smo Tokyo Motorcycle Show, sajam koji je prosječnom Europljaninu malen, ali ga veseli.

U prijestolnicu Japana smo doletjeli na poziv tajvanskog Kymca, koji je tamo predstavio novu iONEX filozofiju električnih skutera. Očekivali smo da će i japanski proizvođači izbaciti svoje vizije, no jedini njihov novitet je bio Yamahin električni trial TY-E.

Pogledu u budućnost namijenjen je jesenski Tokyo Motor Show, dok je proljetni Tokyo Motorcycle Show usmjeren na sadašnjost i ljepšu prošlost. Ovo potonje je vidljivo kroz izlaganje starih japanskih modela, koji u Europi imaju kultni status ili su čista egzotika, ali i kroz brojne prerade u cafe-racer stilu, pri čemu lokalni majstori očito obožavaju novi Kawasaki Z900 RS.

Tokyo Motorcycle Show je površinom višestruko manji od europskih sajmova, pa su tako izložbeni prostori skromnih dimenzija, posebno kad su u pitanju japanski proizvođači. Europske marke su rezervirale ipak nešto veću kvadraturu, pri čemu je prostorom prednjačio tamo obožavani Ducati. Japanski fetiš na talijanske motocikle, posebno one egzotične, bio je vidljiv i po tome što su smo nakon dugo vremena vidjeli izložene i modele Bimote, marke koja je trenutno u „induciranoj komi“.

Više o svemu pročitajte u novom broju Moto Pulsa, a u međuvremenu zavirite u donju galeriju.

fbmp ytmp imp