Novosti

MV Agusta Brutale 800 RR America

Brutale 800 RR AMERICA

MV Agusta je ponovo (raz)otkrila Americu, s time da nismo sigurni je li prethodna America uopće postojala.

Na prvu nam se činilo da je to stara vijest. Uostalom, ne bi bilo prvi put da MV Agusta dva puta pokuša „prodati“ isti novitet. No, kad pogledamo malo bolje, uviđamo da su prije manje od godinu dana predstavili Brutale 800 America, a sada je osvanuo Brutale 800 RR America. Ipak to što novi RR America izgleda praktično identično kao i njegov prethodnik u nama budu sumnju da onaj prošlogodišnji „obični“ America model možda uopće nije ni zaživio.

U svakom slučaju, ta dva dodatna slova RR na ovogodišnjem modelu čine konkretnu razliku. To znači da umjesto o 109 KS pri 11.500 o/min govorimo o 140 KS pri 12.300 o/min, zahvaljujući čemu je i teoretska maksimalna brzina porasla s 237 na 244 km/h. Pritom America, kao i standardni Brutale RR, broji 175 suhih kilograma te dolazi s Marzocchi prednjom vilicom i Sachs monoamortizerom.

Osim posebne kombinacije boja, America se od standardnog modela razlikuje i po kojem „America Special Edition“ logu te drugačije šivanom i navodno udobnijem sjedalu. Konačno tu je i pločica s rednim brojem proizvedenog primjerka, s time da ovaj put iz MV Aguste ne govore o tome je li broj komada uopće ograničen.

Brutale 800 RR AMERICA detail

fbmp ytmp imp