Novosti

Dunlop SportSmart TT

Dunlop SportSmart TT 3

Jednostavnim mijenjanjem pritiska, SportSmart TT gume se mogu podjednako odlično koristiti na cesti i na pisti.

Dunlop je iskoristio svoje iskustvo s utrka izdržljivosti u razvoju svestrane sportske gume SportSmart TT. Test te gume, koju smo nedavno imali zadovoljstvo isprobati u Španjolskoj, moći ćete pročitati u idućem broju Moto Pulsa, a u međuvremenu vam prenosimo službeno priopćenje iz Dunlopa.

Kratica TT u nazivu gume označava „Track Technology“, tehnologiju za trkaću stazu koja se ponosi impresivnim podrijetlom. Dunlop je, naime, pri osmišljavanju gume primijenio znanje stečeno uspjehom koji su 2017. godine doživjeli Ian Hutchinson i Michael Dunlop pobjedom na utrkama Isle of Man TT Superbike i Senior te iskustvo stečeno pobjedom ekipe GMT94 na Svjetskom endurance FIM prvenstvu na utrkama Bol d’Or i Le Mans 24 h.

Na tim je utrkama Dunlop razvio novi polimer za motosport, za bolje prianjanje i veću izdržljivost, te ga upotrijebio kod gume SportSmart TT kao dio mješavine MultiTread. Ona dokazano osigurava stalnu izdržljivost i prilagodljiv spektar upotrebe, što je važno ako gumu želimo upotrebljavati na cesti i trkaćoj stazi.

Tehnologija NTEC RT

Dunlop SportSmart TT 2

Dunlop je novu gumu opremio inovativnom tehnologijom NTEC RT (Road and Track – za cestu i trkaću stazu). Potonja omogućuje prilagodbu tlaka zraka stražnje gume pa povećanjem njezine kontaktne površine motociklisti mogu voziti i po trkaćoj stazi. Vozači dakle u cestovnoj vožnji održavaju standardni tlak zraka kakav preporučuje proizvođač, a za trkaću stazu snižavaju ga i tako do 24 posto povećavaju kontaktnu površinu gume. NTEC osigurava prianjanje koje je gotovo posve jednako prianjanju guma namijenjenih prvenstveno za trkalište.

„Speed Vent“ za optimalnu temperaturu prednje gume

Dunlop SportSmart TT

Vizualno je najprimjetnija značajka gume SportSmart TT jedinstven gazni sloj s primjenom tehnologije žljebova Speed Vent. Uporaba Speed Vent (SV) s precizno izračunatim kanalima i kontaktnom površinom osigurava optimalnu kontrolu nad temperaturom. Prednja guma hladi se pri pravocrtnoj vožnji pomoću učinka aerodinamike. Gazni sloj SV u zavojima omogućuje učinkovitije otvaranje i zatvaranje žljebova da guma optimalno prione na podlogu i bolje raspršuje toplinu.

Dinamična formula prednje gume (Dynamic Front Formula) olakšava upravljanje i poboljšava prianjanje

Dunlop SportSmart TT 1

Konstrukcija i oblik presjeka gume koji su dokazani u motosportu omogućuju precizno reagiranje kakvo žele natjecatelji. Dunlopova iskusna ekipa za testiranje zadala si je zadatak da istodobno postigne najvišu razinu okretnosti i stabilnosti te je potaknula inženjere na razvoj nove formule koja uključuje konstrukciju JLB (JointLess Belt) i najlonske umetke. Ona će u kombinaciji s novom tehnologijom mješavine korisnicima guma SportSmart TT ulijevati najveće povjerenje koje je potrebno za brzu vožnju.

Gumom Sport Smart TT Dunlop je dopunio svoju najmlađu i najinovativniju seriju u sektoru hipersportskih guma: D213 GP Pro za profesionalne vozače, GP Racer D212 za klupske vozače i track day, SportSmart TT za iskusne cestovne vozače koji često koriste gume i za pistu te SportSmart2 Max za cestovne motocikliste koji se ponekad upute na trkaću stazu.

fbmp ytmp imp