Novosti

Koncepti: Harley-Davidson električni skuter i moped

HD Electric Concept 2

Harley-Davidson je u Las Vegasu dao i konkretno naslutiti kako će širiti ponudu električnih modela.

Prije nekoliko mjeseci je Harley-Davidson najavio da će, uz skupocjeni LiveWire, u godinama koje dolaze nuditi i paletu bitno pristupačnijih električnih modela, s kojima bi trebali privući pažnju i onih koje motocikli možda ne zanimaju. Tada su dali i neke grube obrise kako bi ti modeli mogli izgledati, a sada su, na CES sajmu u Las Vegasu, najavili i dva bezimena elektro koncepta.

Koncept na gornjoj fotografiji bi mogao proći kao kakav električni skuter. Kad malo jače upregnemo maštu, njegove nas konture, a ponajprije izvedba sjedala, podsjećaju na Harley-Davidsonov dvotaktni skuter Topper iz 1960. godine. Istovremeno nas, izvedbom visokog upravljača, visećim retrovizorom te atraktivnim obrisom prednjeg svjetla podsjeća na neke aktualne klasike iz ponude Harley-Davidsona (ključna riječ Forty Eight, ili čak Street Bob)

Konceptu na donjoj fotografiji ne možemo naći ništa zajedničkog s tradicijom Harley-Davidsona. I što onda možemo reći u njegovu obranu? Ništa, osim da nam se sviđa što je opremljen grubim gumama te tako obećava silazak Harley-Davidsona s utabanih staza na blatni puteljak. A budućnost će pokazati kamo nas taj puteljak još sve vodi.

HD Electric Concept 1.1

fbmp ytmp imp