Novosti

Kreće 3. travnja. Uhvatite poticaje za elektro vozila!

Elektro poticaji 19

Pripremite ponudu i svu potrebnu dokumentaciju, jer od 3. travnja se primaju prijave za subvencioniranje kupnje električnih vozila.

Nešto kasnije nego što se očekivalo, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost najavio je Javni poziv, kojeg će 3. travnja i službeno objaviti u Narodnim novinama. A već tok istog 3. travnja započinje i primanje zahtjeva i to od 9 sati. I pritom ne smijete gubiti vrijeme, jer davanje subvencija ponovo ide po principu „najbržeg prsta“, odnosno zahtjevi će se razmatrati po kronološkom redu po kojem su predani, bilo kao preporučena pošta u poštanski ured, ili osobno u pisarnici Fonda.

Na Internet stranicama Fonda objavljen je poseban Vodič za uspješnu prijavu (kliknite OVDJE), u kojem je objašnjeno što sve trebate skupiti. U osnovi trebate predati ispunjen prijavni obrazac kojeg preuzimate s mrežnih stranica Fonda, s tim da ga ispunjenog dostavljate i u papirnatom obliku i u digitalnom (Excel) formatu. Uz to, potrebno je priložiti kopiju osobne iskaznice, presliku ponudu za kupnju koju dobijete od ovlaštenog prodavatelja, te tehničke karakteristike vozila. Upozoravamo vas je potrebno do najsitnijeg slova ispratiti uvjete natječaja i pripremiti apsolutno svu traženu dokumentaciju.

U svemu tome je dobra vijest da je budžet s prošlogodišnjih 12 milijuna kuna povećan na 17 milijuna kuna, što bi trebalo proširiti krug „dobitnika“ s time da je visina poticaja po vozilu ostala nepromijenjena. Dakle, subvencionira se do 40% vrijednosti vozila, a maksimalno do 80.000 kn za električne automobile, do 40.000 kn za plug-in hibride, do 20.000 kn za električne skutere, motocikle i četverocikle, te do 5.000 kn za elektro bicikle.

Po tom ključu bi Vespa Elettrica (Piaggio Hrvatska) umjesto standardnih 48.900 kn koštala 29.340 kn, Niu N Sport (KrkMoto (051 22 14 41, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)), koji košta 22.995 kn, bi uz 40% subvencija bi pojeftinio na 13.797 kn, a Chopper El Grande, koji se prodaje pod brandom Električni buntovnik (Alati Milić (01/ 222 56 93, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)) bi umjesto 12.999 kuna koštao manje od 8 tisuća kuna.

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

fbmp ytmp imp