Novosti

Koncept: Ducati Diavel 1260 S Materico

Diavel 1260 S MATERICO 2 UC73070

Materico donosi samo sitne razlike, što i nije loše jer je serijski Diavel 1260 S ionako vrhunski sportski custom.

Razlika je samo u detaljima, i to uglavnom žutim. Čini nam se stoga nemalo pretenciozno što su tu Materico izvedbu Diavela 1260 S proglasili konceptom. Prije da je riječ samo o laganoj stilskoj vježbi, koja će za vrijeme Milano Design Weeka biti izložena u novom restoranu britanskog dizajnera Toma Dixona.

No, Materico nam daje zgodan šlagvort da se pohvalimo kako smo nedavno u južnoj Španjolskoj testirali Diavel 1260 S u sklopu svjetske novinarske prezentacije tog noviteta. Dojmovi su bili itekako pozitivni, pri čemu su nas se posebno dojmile kvalitete Öhlins ovjesa, ali i potentnost V2 agregata, koji nam se uz to čini i uglađenijim nego na Multistradi.

Uglavnom, ne dajte da vas njegova izdužena silueta zavara. Diavel 1260 S je voznim osobinama daleko, daleko bliže kakvom žustrom nakedu, nego li bilo kojem sport customu kojeg danas možete naći na tržištu. A uz to je i udobniji od većine njih.

Naš kratak video test pogledajte OVDJE, dok ćete detaljan test moći pročitati u nadolazećem i jubilarnom 170. broju Moto Pulsa.

Diavel 1260 S MATERICO 1 UC73071

Motorcycle rental:
rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp