Novosti

Novitet: Aprilia RSV4 X

01 aprilia rsv4 x

Ovih 225 KS i 165 kg, teških 40.000 eura, su već obećani Biaggiju, Iannoneu i još osmorici sretnika.

Aprilia je specijalni model RSV4 X predstavila još u travnju i tada je u roku nekoliko sati rezervirano svih 10 primjeraka po cijeni od 39.900 eura. Navodno su među prvima rezervacije potpisali Biaggi i Iannone, a baš je Biaggi nedavno dobio (i već isprobao) prvi proizvedeni primjerak.

Riječ je o motociklu namijenjenom isključivo natjecateljskoj stazi, a baziranom na novoj Apriliji RSV4 1100 Factory. To automatski znači da X broji 1.078 ccm, s time da je zaslugom bitno agresivnijih bregastih osovina, protočnijeg usisa, Akrapovič ispuha i reprogramirane elektronike ostvaren skok s 217 na 225 KS. Istovremeno, suha težina je sa 177 spuštena na 165 kg, zahvaljujući i tome što RSV4 X ima karbonske oplate, još lakši spremnik goriva i Marchesini naplatke od magnezija.

RSV4 X je jedinstven po tome što je neutral smješten ispod prve brzine, baš kao na „seamless“ mjenjačima iz MotoGP, a sve kako bi se olakšalo i ubrzalo prebacivanje iz prvog u drugi stupanj prijenosa. Poluge na upravljaču, podesivi oslonci za noge i još neki elementi su izrađeni iz jednog komada aluminija, a Aprilia RSV4 X se može pohvaliti i novim Brembo GP4-MS kliještima. Blago onom tko je ima…

02 aprilia rsv4 x

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp