Novosti

Top 7 noviteta za 2020: #1 Aprilia RS 660

17 RS 660

S polovicom agregata od superbikea RSV4 1100, i otprilike prepolovljenom cijenom, RS 660 vraća Apriliju na stare staze slave, kad su njihovi motocikli bili lagane rakete. Zabava je zajamčena!

RS 660 ima samo prednja dva cilindra s modela RSV4 1100, no praktično sve ostalo je tu, uključujući i napredan paket elektronskih pomagala (APRC) i TFT instrumente. Tu je i vitki aluminijski okvir, osmišljen samo za ovaj model, kao i asimetrična stražnja vilica, pri čemu se tu ipak koristi jednostavnije rješenje, bez progresivnog polužja.

Uglavnom, suha težina motocikla je 169 kg, što ne bi trebalo predstavljati problem za pretpostavljamo okretaja žedan redni dvocilindrični agregat s deklariranih 100 KS. Osim toga, RS 660 se može pohvaliti i krasnim dizajnom, posebno izraženim u ljubičasto-crvenoj varijanti, koja samo potvrđuje dojam da se Aprilia s ovom lakom jurilicom doista vraća svojim korijenima. Iako je riječ o varijaciji na temu dobro poznatih i dugovječnih linija modela RSV4, u ovom slučaju sve to djeluje nekako više mladenački, a posebno su atraktivna prednja LED svjetla, u koja su inkorporirani i pokazivači smjera.

Uz to, prednja svjetla kao da lebde, a ispod njih su spojleri, koji bi trebali generirati „downforce“, baš kao što je to slučaj i s krilcima integriranim u bočne oplate, izvedene u dva sloja. Inače, na istoj osnovi je već predstavljen koncept Tuono 660, a najavljen je i avanturistički model Tuareg, no prvi će na tržište stići baš RS 660, koji bi sa svojim konceptom „manje je više“ sportske motocikle mogao vratiti u modu.

Nažalost, još ćemo ga neko vrijeme morati čekati, jer prema najnovijim informacijama RS 660 stiže na tržište tek duboko u drugoj polovici 2020. godine, pri čemu cijena za hrvatsko tržište ne bi trebala biti veća od 11.000 eura. Nije baš malo, ali i s time bi RS 660 trebao biti najpristupačniji „pravi“ sportski motocikl za mlade i sve one koji se još tako osjećaju.

Više informacija o Apriliji RS 660 doznajte u aktualnom 173. broju Moto Pulsa, kao i u Moto Puls Katalogu 2020, koji će uskoro biti otisnut.

09 RS 660

 

Motorcycle rental:
rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp