Novosti

Panigale V4R Superleggera: 152 kg, 234 KS, 789.990 kuna!

v4RSuperleggera pre

Trebao bi biti predstavljen tek za koji mjesec, no već su procurili tehnički podaci i fotografija o novom Panigaleu V4R Superleggera.

Znamo već neko vrijeme da dolazi. Štoviše, već nekoliko mjeseci znamo da će kod Ducatijevog uvoznika za Hrvatsku cijena biti 789.900 kn za neki od 500 proizvedenih primjeraka. Znali smo i da će biti sve puno karbona, ali kompletne tehničke podatke za Panigale V4 Superleggera smo očekivali tek za koji mjesec.

A onda je u dva dana skoro sve procurilo u javnosti. Prvo je objavljena fotografija s tehničkim podacima za tržište SAD-a, a onda i fotografija samog motocikla. Evidentno je riječ o amaterskim snimkama, i zbog toga sve to treba uzeti i s malo rezerve, to više što u tehničkim podacima piše da će karbonske oplate biti u bojama izvedenim iz prošlogodišnjeg Ducatijevog MotoGP motocikla, što na fotografiji baš i nije nešto posebno izraženo. No, dosad su se takvi materijali, koji bi procurili sa skrivenih pretpremijera za odabrane, uglavnom pokazali vjerodostojnim.

Dakle, ako je vjerovati viđenom, V4R Superleggera bi trebao imati olakšani agregat kojem je za ovu prigodu snaga podignuta s 221 na 224 KS. A u paketu će doći i Akrapovič sustav čijom montažom se dobije 234 KS pri 15.500 o/min.

Okvir će biti od karbona, a isto bi trebalo vrijediti i za stražnju vilicu, naplatke i, dakako, oplate u bojama prošlogodišnjeg MotoGP motocikla. Dodajte tome vijke od titana i slične drangulije, i u konačnici bi Panigale V4 R Superleggera trebao brojati samo 152 kg, bez tekućina. A to je čak 20 kg uštede u odnosu na ionako lagani Panigale V4R.

No, na nosu će ipak biti više kilograma. Naime, Superleggera će imati krilca kao na Ducatijevom MotoGP motociklu GP16, dakle na modelu iz 2016. godine, kad su ti spojleri bili veći i učinkovitiji nego ikad jer ih još nisu podrezala pravila. Tako smo doznali da bi pri 270 km/h (što je još uvijek debelo ispod maksimalne brzine) ta krilca trebala generirati „downforce“ od 50 kg.

I mogli bi tu nabrajati još štošta, no ako je to što je procurilo točno, onda je točan i podatak da će Ducati početi s javnosti „komunicirati“ o ovom modelu još tijekom siječnja. Dakle, samo što nisu, iako sad više i nemaju bogznašto za razotkriti.

 v4RSuperleggera pre2

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp