Novosti

Triumph se udružuje s indijskim Bajajom

Triumph i Bajaj

Iako Bajaj ima skoro polovicu dionica KTM-a, Indijci ulaze u zajednički projekt s Triumphom za motocikle od 200 do 750 ccm.

Indijski Bajaj ima pola dionica KTM grupacije, za koju i proizvodi jednocilindrične cestovne motocikle tipa Duke 125, 200 i 390, a sad je i službeno objavljeno da će proizvoditi i modele srednje zapremine - ali za britanski Triumph. O tome se već dugo šuška, a iako su se navodno Austrijanci tome oštro protivili, njihovi argumenti su bitno oslabili otkad je nedavno objavljeno da će KTM-ove modele srednje zapremine proizvoditi kineski CF Moto.

Pritom između Triumpha i Bajaja nije došlo do razmjene dionica, nego je samo dogovorena suradnja na razvoju, proizvodnji i distribuciji potpuno nove generacije motocikala od 200 do 750 ccm. Pretpostavljamo da će razvoj uglavnom pripasti Triumphu, proizvodnja Bajaju, dok će distribucija biti podijeljena. Odnosno, Bajaj će te motocikle s Triumph značkom prodavati kroz svoju mrežu u Indiji i na ostalim rastućim tržištima gdje Triumph još nije prisutan, dok će Britanci buduće „joint-venture“ modele nuditi preko svoje prodajne mreže u bogatijim dijelovima svijeta.

Teško da ćemo prvi plod te „izvanbračne afere“ Triumpha i Bajaja vidjeti za 9 mjeseci, vjerojatno čamo morati pričekati još koju godinu.

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp