Novosti

Samo 46 komada: Yamaha YZF-R1 Petronas Replica

cq5dam.web.2000.2000 8

Yamaha je pripremila R1 u bojama (i s krilcima) MotoGP momčadi Petronas, te s vrhunskim „race ready“ elementima.

Europska centrala Yamahe je zamolila austrijskog partnera YART, poznatog po uspjesima na endurance prvenstvu, da pripremi ograničenu seriju motocikala baziranih na serijskom modelu R1, ali odjevenih u stilu MotoGP motocikala satelitske momčadi Petronas. Sve to u trenutku kad je Petronas Yamaha na vrhu poretka momčadi, a Quartararo vodi u ukupnom poretku vozača.

Sličnost s MotoGP motociklom proizlazi iz toga što je ovakav R1 opremljen GYTR karbonskim oplatama, koje ne samo da su obojane u stilu Yamahe M1 momčadi Petronas, nego su im pridodana i aerodinamična krilca, ista kao i na MotoGP motociklu. Da sve ne bi stalo na tome, ova je replika opremljena i strogo natjecateljskim komponentama koje uključuju Öhlins ovjes, Brembo kliješta, drugačiji ispuh, oslonce za noge, Marchesini naplatke, Michelin slickove, sustav za brzo mijenjanje stražnjeg kotača…

Takav R1 će moći naručiti isključivo europski kupci, s time da će biti pripremljeno 46 komada, svaki po cijeni od 46.000 eura. Službeno, broj 46 je odabran zbog toga jer Petronas kao tvrtka slavi 46 rođendan, no teško nam je povjerovati da to nema veze s time što bi iduće sezone za tu momčad, i u tim bojama, trebao voziti Valentino Rossi.

cq5dam.web.2000.2000 9

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp