Novosti

Stiže pristupačni Triumph Trident

TRIUMPH TRIDENT GE LR 4570 1

Trocilindrični Trident će uskoro postati uvodni model u paleti Triumpha. Cijenom bi trebao biti negdje između ekonomičnih i sportskih nakeda srednje zapremine.

Iako su zasad predstavili samo ono što nazivaju „design prototype“, Trident je zapravo već u visokom stupnju završenosti. Možda nas samo tjedni dijele od toga da vidimo i konačnu verziju tog noviteta, koji bi u prodaju trebao krenuti početkom iduće godine.

Osim puno lijepih riječi, od Triumpha dosad nismo doznali ništa konkretno, no zna se da će Trident postati uvodni model u paleti te britanske marke. Pokretat će ga trocilindrični agregat, s time da ne očekujemo kako će biti riječ o verziji 765, nego o trocilindrašu od 660 ccm, kakvog Triumph ugrađuje u A2 verziju modela Street Triple. Dakle, vjerojatno će se raditi o 48 KS u A2 varijanti, te kakvih 90 do 95 KS u otvorenoj verziji, po čemu bi Trident bio usporediv s Aprilijom Shiver 900 i BMW-om F 900 R.

Uz to što će se, kao i gotovo svi Triumph motocikli, proizvoditi na Tajlandu, spuštanju cijene bi trebala pridonijeti i neka jednostavnija mehanička rješenja. Recimo, prednja vilica vjerojatno neće nuditi mogućnost podešavanja, straga nema progresivnog polužja, kočnice nisu radijalnog tipa, a i okvir je jednostavnije izvedbe od onog na modelima Street Triple.

Isto tako, digitalni instrumenti vjerojatno neće biti TFT tipa, ali su dopadljivog neo-retro dizajna, kao i ostatak ovog noviteta. Koliko će koštati? Teško je reći, ali budući Trident bi svakako trebao biti primjetno pristupačniji od A2 verzije Street Triplea, koji se nudi za 74.000 kn.

TRIUMPH TRIDENT GE HR 4815

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp