Novosti

Aprilia Tuono V4X: Super naked s 221 KS

1ApriliaTuonoV4X1 

X verzija Tuona V4 ima čak 46 KS više od standardnog modela, a bogatija je i za velika krilca na nosu, u MotoGP stilu.

Nakon što se 10 komada superbikea RSV4 X rasprodalo u roku jednog sata, Aprilia je sad pripremila gotovo identično koncipiran super naked: Tuono V4 X. U odnosu na serijski Tuono, zapremina je ostala istih 1.077 ccm, no V4 agregat je zapravo preuzet iz sportskog modela RSV4 1100 RF Factory te dodatno „propuhan“. Tako se istisnulo 221 KS, što čini dramatičnu razliku u odnosu na standardni Tuono V4 sa 175 KS.

Uz to, X verzija je i za skoro 20 kg lakša, pa bi, uz napredna elektronska pomagala, držanju stvari pod kontrolom trebala pomoći ogromna aerodinamična krilca, koja kao da su izravno skinuta s Aprilijinog MotoGP motocikla. Uz to, Tuono V4 X dolazi s Öhlins poluaktivnim ovjesom, vrhunskim Brembo kočnicama, Marchesini naplatcima i karbonskim oplatama.

Natjecateljski prekidači i Pirelli slick gume jasno razotkrivaju da se ovdje radi o motociklu namijenjenom jurnjavi isključivo natjecateljskom stazom. A ako vam to nije problem, baš kao ni cijena od 34.900 eura, plus porezi, onda se tijekom rujna prijavite za kupnju na Aprilijinoj web stranici, i nemojte otezati s odlukom jer količina je ograničena. Pritom još nisu specificirali neki konačan broj, no za pretpostaviti je da će se Tuono V4 X proizvesti u višestruko većoj količini od onih odmah rasprodanih 10 komada modela RSV4 X.

Više informacija doznajte nu idućem broju Moto Pulsa, a dodatne fotografije potražite u donjoj galeriji.

1ApriliaTuonoV4X2

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

fbmp ytmp imp