Novosti

Novitet: Harley-Davidson Pan America 1250

MY21 Model Photography. RA1250S Pan America Special.

Nakon nekoliko pretpremijera, Harley-Davidson je službeno predstavio svoj najčudniji i najnapredniji model.

Amerika je nekad bila zemlja čuda, a bila bi to i danas da model Pan America nije kao prototip osvanuo još prije koju godinu. Zamislite samo kakav bi to šok bio da su u Harley-Davidsonu ljubomorno sačuvali ovaj model od pogleda, pa ga sad, iz neba pa u rebra, izbacili kao gotov serijski model.

MY21 Pan America Photography

A šok bi bio i utoliko veći što je putni enduro Pan America i napredniji nego što smo dosad mislili da će biti. Potpuno novi Revolution Max 1250 agregat, između ostalog, ima i varijabilno otvaranje ventila, a uz to je i glavni nosivi element, te je tako „glavni krivac“ što je s deklariranih 150 KS i 242 kg snažniji i lakši od BMW-a R 1250 GS, kao neokrunjenog kralja te klase.

Potpuno podesivi ovjes isporučuje Showa, kočnice su Brembo, a brojna elektronska pomagala uzimaju u obzir i nagib motocikla. Može se birati između pet načina rada elektronike, pri čemu sve parametre pratite preko TFT instrumenata od 6,8 inča, koji su kod stajanja na mjestu i osjetljivi na dodir. Vjetrobran i sjedalo su podesivi po visini, a u serijsku opreme spada i tempomat.

Instrument screen examples

Nudi se i verzija Special, u seriji opremljena poluaktivnim ovjesom, uz kojeg se može dodatno doplatiti za sustav koji automatski spušta motocikl kod manevriranja na mjestu. Special ima i štitnike, grijane ručke, amortizer volana, „pametna“ svjetla i još štošta drugo, ali ne i žbičane naplatke, koji se moraju nadoplatiti.

Više detalja o ovom neobično zanimljivom novitetu Harley-Davidsona doznajte u nadolazećem 179. broju Moto Pulsa.

MY21 Model Photography. RA1250 Pan America

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp