Novosti

Stiže nova Yamaha R7, bazirana na MT-07

YZF R7

Yamaha je objavila video u kojem najavljuje novi sportski model. Po zvuku, i logici stvari, radi se o oklopljenoj varijanti nakeda MT-07.

Već neko vrijeme se u kuloarima priča da će Yamaha ove godine izbaciti novi sportski model R7, a sad su objavili i prvi video koji, iako ništa eksplicitno ne otkriva, ipak potvrđuje dolazak novog sportskog motocikla. Nažalost, četverocilindrični superbike modeli iz klase 750 su odavno izumrli, pa taj novitet neće biti nasljednik legendarne specijalke YZF-R7 (gornja fotografija), nego sportska verzija popularnog nakeda MT-07. Da će tome vrlo vjerojatno biti baš tako, potvrđuje i zvuk dvocilindričnog motora kojeg čujemo u videu.

Ostaje za vidjeti hoće li R7 biti samo MT-07 u oklopima, te kao takav izravno konkurirati Ninji 650, ili će mu ozbiljnije modificirati pogonski stroj i očvrsnuti ciklistiku, te ga tako malo približiti Apriliji RS 660. Doduše, potpuno je nerealno očekivati da će ekonomični agregat koji u MT-07 razvija 73,4 KS promijeniti do te mjere da bi mogao konkurirati sportskom Aprilijinom dvocilindrašu sa 100 KS. U svakom slučaju, ne vjerujemo da ćemo još dugo trebati čekati odgovor na brojna pitanja koja se tu nameću. Vjerojatno slijedi još koji video „teaser“, pa onda i predstavljanje novog R7 prije sezone godišnjih odmora.

Prvi Yamahin video na tu temu pogledajte OVDJE.

 

fbmp ytmp imp