Novosti

Africa Twin ima alter ego: Honda NT 1100

2022 HONDA NT1100

Oko dvocilindričnog agregata i čeličnog okvira Africe Twin, Honda je razvila crossover s izraženom touring crtom.

Iako su avanturistički motocikli itekako u modi, u Hondi će priznati da nisu svi oduševljeni njihovim imidžom, pojavom i fizičkim dimenzijama. I doista, proizvođači u ponudu ubacuju modele slične udobnosti, ali manje težine i nižeg sjedala, pa je tako u igri sve više crossovera i donedavno zaboravljenih sport-tourera, a NT 1100 je taman negdje između njih.

2022 HONDA NT1100

Iako je riječ o modelu koji dosad nije bio u ponudi Honde, mehanika je dobro poznata. Redni dvocilindraš je preuzet od Honde Africe Twin i razvija gotovo identičnih 102 KS i 104 Nm, a od istog je avanturističkog modela preuzet i čelični okvir. Ovjes je zato bitno kraćeg hoda, pa je i sjedalo za 30 mm niže od onog na modelu Africa Twin, ali je s deklariranih 238 kg NT 1100 ipak primjetno teži, s time da verzija DCT, s automatskim mjenjačem, broji 248 kg. Taj rast težine se samo dijelom može pripisati tome što NT ipak ima masivnije oplate i nešto veći rezervoar, a u seriji dolazi i s bočnim koferima.

Serijska oprema uključuje i kontrolu proklizavanja, kompletna LED svjetla, TFT instrumente, podesivi vjetrobran, tempomat, grijane ručke… Zanimljivo je da usprkos tehničkoj bliskosti, NT 1100 uopće ne sliči modelu Africa Twin, te dizajnom prednjeg kraja, zapravo, podsjeća na Hondin skuter X-ADV. Čak i previše.

2022 HONDA NT1100

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp