Motosport

MotoGP testiranja: Best of the rest

uvodna

Aleix Espargaro je ludo brz, a i njegov brat također. Iako bez tvorničkih vozača, na posljednjim ovogodišnjim MotoGP testiranja nije nedostajalo zanimljivosti

 

Budući su imali privilegij odraditi testiranja guma u problematičnom Phillip Islandu, tvornički vozači Yamahe, Honde i Ducatija morali su propustiti završna testiranja u Kataru. Nimalo iznenađujuće, u toj se osiromašenoj konkurenciji najbržim pokazao Aleix Espargaro, koji je još jednom pokazao kako je nestvarno brz na „Open" verziji prošlogodišnje Yamahe M1. Njegovih 1:54.874 samo je 2 desetinki sekunde sporije od vremena s kojim je Lorenzo prošle godine osvojio najbolju startnu poziciju.

 

No, možda je još više iznenadio njegov brat Pol Espargaro, kojem je ovo prva MotoGP sezona, a svejedno je s Tech3 Yamahom bio samo 33 tisućinke sporiji od iskusnijeg brata. Doduše, Pol je u samoj završnici testiranja pogriješio na kočenju i slomio ključnu kost, no postoji mogućnost da bi se na istom mjestu mogao naći i za dva tjedna kada će na stazi Losail tradicionalnom noćnom utrkom započeti nova MotoGP sezona.

 

Pomalo iznenađujuće, Hondini „privatnici" Bautista i Bradl bili su tek 4. i 5., dok je najbrža „Open" Honda RCV1000R ponovo bila u ona u rukama Haydena, koji je kasnio 1,4 sekunde. Bilo je to i prvo ovogodišnje testiranje za momčad Ioda, koja će koristiti dosad vrlo uspješan Aprilijin CRT motocikl pod značkom ART, no Petrucci je bio najsporiji od svih s više od 3 sekunde zaostatka. Najbrža vremena s posljednjih testiranja uoči početka sezone pogledajte dolje niže.

fbmp ytmp imp