Motosport

MotoGP: Predstavljen Suzuki GSX-RR i tvornički vozači

GSX-RR

Aleix Espargaro i Maverick Vinales potvrđeni su kao tvornički vozači Suzukija GSX-RR, s kojim se japanski proizvođač vraća u MotoGP

 

Na sajmu Intermot je i službeno predstavljen potpuno novi MotoGP prototip s kojim se Suzuki vraća u kraljevsku klasu. Kao što je od ranije poznato, Suzuki je odustao od V4 konfiguracije s kojom se natjecao do kraja 2011. godine i razvio redni četverocilindrični agregat. Time su željeli biti bliže koncepciji koju koriste na serijskim motorima, a ta se poveznica nastoji podebljati i novim nazivom GSX-RR.

 

Istovremeno su i službeno objavljena imena dvojice španjolskih vozača s kojima se već neko vrijeme licitira. Tako bi prvo ime momčadi trebao biti Aleix Espargaro, koji je u protekle dvije godine dominirao u CRT podklasi, a na zadnjoj MotoGP utrci u Aragonu je završio kao drugi i tako prvi put doveo na podij motocikl složen po Open pravilima. Investicija u budućnost je Meverick Vinales, koji je aktualni Moto3 prvak, a u svojoj „rookie" Moto2 sezoni trenutno drži treće mjesto s dvije pobjede.

 

Tako je Randy de Puniet, koji je protekle dvije godine radio na razvoju Suzukijevog MotoGP motocikala, ostao kratkih rukava. No, budući će GSX-RR odraditi svoju natjecateljsku pretpremijeru već na posljednjoj utrci ove sezone, dakle u početkom studenog u Valenciji, za pretpostaviti je da će baš iskusni de Puniet dobiti priliku za novih pet minuta slave.

fbmp ytmp imp