Motosport

MotoGP: Miller potpisao za Ducati! Redding u Apriliju

Jack Miller i Ducati

Potpisivanjem ugovora s Ducatijem, Miller je iz momčadi Pramac izgurao Reddinga, a ovaj onda Lowesa iz Aprilije.

Otkad je HRC odbio produžiti ugovor s Jackom Millerom, a istoga potpisao s Crutchlovom koji je tako postao treći vozač Honde, postalo je upitno hoće li Australac ostati u momčadi Marc VDS. Još kad mu je nedavno Livio Suppo iz Hondine garaže poručio kako će, ako ostane u Marc VDS-u, iduće godine morati voziti stari (dakle, ovogodišnji) RC213V, Miller je te shvatio kao osobnu uvredu. A uz to je postalo izvjesno da bi ostao i bez članova svoje momčadi, koje je također plaćao HRC.

I onda se dogodilo! U svemu tome nije iznenađujuće da će Jack Miller iduće godine voziti za momčad Pramac Ducati. O tome se šuška već koji mjesec. No, pomalo iznenađuje da je ugovor za iduću sezonu potpisao izravno s Ducatijem, a ne s momčadi Pramac. To znači da će uz Doviziosa i Lorenza, trenutno vjerojatno najbolje plaćenog MotoGP vozača, Ducati iduće godine na platnom spisku imati i Petruccija i Millera, ali i dva jaka testna vozača koja se odazivaju na prezimena Stoner i Pirro. Ima ih dovoljno da u stanci za ručak odigraju „na dva mala“.

Iako je potpisao ugovor izravno s Ducatijem, Miller će voziti ovogodišnji Desmosedici GP17, a ne budući GP18 koji će biti u Petruccijevoj polovici Pramacove garaže. No, nakon samo solidne karijere s Hondom, čiji je jedini pravi vrhunac prošlogodišnja pobjeda u kišnom Assenu, Miller živi u nadi da će Ducati, čak i ako nije najnoviji, više odgovarati njegovom stilu vožnje i tako njegovu karijeru vratiti na uzlaznu putanju.

Jasno, sve to znači da u momčadi Pramac za iduću godinu nema mjesta za Scotta Reddinga, čija karijera je ove sezone u stagnaciji, s predviđenim negativnim trendovima. Iako su njih dvojica mogli samo zamijeniti mjesta, to više što je vođa momčadi Marc VDS ujedno i Reddingov osobnih menadžer, tu kombinaciju smo već gledali prije dvije sezone i nije dala neke spektakularne rezultate.

Zato je, odmah nakon objava zaruka Jacka „Jackass“ Millera i Ducatija, Scott Redding požurio potpisati ugovor s Aprilijom. Doduše, to još nije i službeno objavljeno, ali je, čini se gotova stvar. To znači da će, kako se već odavno špekulira, Aprilia na kraju ove sezone završiti suradnju sa Samom Lowesom. Situaciju malo komplicira to što Lowes ima ugovor i za iduću sezonu, no u Apriliji su očito do te mjere nezadovoljni njegovim lošim rezultatima da su spremni platiti i penale. U svemu tome ostaje upitno da li jednostavno nisu dali dovoljno prilike Lowesu, kojem je ovo prva MotoGP sezona, a uz to je sve donedavno vozio prošlogodišnji Aprilijin motocikl.

AŽURIRANO: Nakon utrke u Austriji i službeno je potvrđeno da će Scott Redding iduće godine voziti u momčadi Aprilije.

fbmp ytmp imp