Motosport

Tko će to mijenjati zaraženog Rossija u Valenciji?

32353210

Rossi je ponovo bio pozitivan na Covid-19 testu, pa je Yamaha je pripremila zamjenu. I to nije Jorge Lorenzo!

Nakon što je propustio obje utrke u Aragonu zbog pozitivnog testa na Covid-19, bilo je itekako za očekivati da će se Rossi vratiti na utrkama u Valenciji. Uostalom, prvi pozitivan test je imao još 15 listopada. Međutim, Rossi je bio pozitivan i na testu u utorak 3. studenog, čime se bitno zakomplicirala situacija. Na novi test ide danas, u srijedu 4. studenog, i ako taj bude pozitivan onda Rossi ispada iz kombinacija. No, čak i ako test bude negativan, Rossi će se morati podvrgnuti još jednom testu jer su dva uzastopna negativna testa preduvjet za povratak u „paddock“.

I dok je pozitivan test Rossija poprilično iznenađenje, gotovo da i nije iznenađenje što Yamaha kao njegovu potencijalnu zamjenu nije nominirala svog testnog vozača, stanovitog Jorgea Lorenza. Jer em je višestruki MotoGP prvak, nakon perioda neaktivnosti, bio doista spor na nedavnim testiranjima u Portimau, em je netom priznao da je u pregovorima s Aprilijom da možda postane njihov testni vozač, baš kao što je Yamaha, navodno, u pregovorima s Doviziosom da dođe na njegovo mjesto.

I koga je to onda Yamaha odabrala da, ako se ukaže potreba, mijenja Rossija ovog vikenda u Valenciji? Amerikanca Garreta Gerloffa! On je ove sezone vozio svoju prvu sezonu svjetskog Superbike prvenstva s momčadi GRT Yamaha, te je završio kao 11. u ukupnom poretku, s osvojena dva treća i jednim drugom mjestom. Yamaha je iz svojeg Superbike bazena mogla izabrati i neka jača imena, uključujući i ona s MotoGP iskustvom, no angažman 25-godišnjeg Gerloffa je dobar marketinški trik za važno američko tržište.

yfr editorial use pictures 2015421991

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp