Motosport

Crutchlow testira Yamahu u „speedblock“ bojama

cq5dam.web.2000.2000

U čast 60. obljetnice prvog GP nastupa Yamahe, na testiranjima u Kataru je i jedan posebno obojan M1. Hoćemo li motocikl u tim bojama vidjeti i u nekoj utrci?

Budući da su motocikl i vozači tvorničke momčadi vezani uz sponzore, Yamaha je iskoristila testiranja u Kataru i prisutnost svog novog test vozača Cala Crutchlowa da nas posebnom kombinacijom boja podsjete na to da ove godine slave 60 godina od prvog GP nastupa. S time da ta „speedblock“ crveno-bijela kombinacija boja ne seže tako dugo u povijest, nego ju je s prelaska iz 70-ih i 80-e proslavio Kenny Roberts, koji je opet vjerojatno poznatiji po onoj drugoj žuto-crnoj „speedblock“ kombinaciji.

I jedna i druga kombinacija boja su se u godinama sa sličnim obljetnicama znale pojaviti i na MotoGP motociklima tvorničke momčadi. Iako bi se nešto slično moglo dogoditi i na nekoj od ovogodišnjih utrka, ipak je veća vjerojatnost da u tim bojama nastupi upravo Cal Crutchlow, čiji motocikl nije opterećen sponzorskim obvezama. Jasno, pod uvjetom da se ostvare najave prema kojima bi tijekom 2021. Crutchlow mogao ubilježiti i koji „wildcard“ nastup.

MEYMm A9X5370

 

 

MEYMm A9X5357

 

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp