Motosport

Hoće li Rossi iduće godine voziti Ducati?

VR46 Dorna Ducati

Rossijeva MotoGP momčad je potpisala ugovor s Ducatijem. Sad nam ostaje još samo doznati hoće li i sam Rossi iduće godine voziti Ducati. Glavni sponzor se nada da hoće.

Iako mu je Yamaha, navodno, nudila diskontnu cijenu od samo 5 milijuna eura godišnje za korištenje njihovih MotoGP motocikala, Valentino Rossi je, kao vlasnik momčadi Aramco Racing Team VR46, potpisao trogodišnji ugovor s Ducatijem. Istovremeno, potpisali su ugovor i s Dornom, koji im idućih 5 sezona jamči mjesto u MotoGP-u, a već su i prije sklopili i petogodišnji ugovor sa saudijskom tvrtkom Aramco, kao izdašnim izvorom sponzorskog novca. S time da se nakon potpisivanja ugovora s Ezpletom i Dall'Ignom fotografirao njegov pobočnik Alessio Salucci, jer Rossi je trenutno ipak zaposlenik Yamahe, a objavljeno je da će vođa momčadi biti Pablo Nieto, koji je tu funkciju obavljao i dosad u sve tr klase u kojima je nastupao tim VR46.

 GP 7801

Aramco Racing Team VR46 će zauzeti mjesto aktualne momčadi Avintia, polovicu koje je Rossi već napola unajmio kako bi u njoj ove sezone vozio njegov polubrat Luca Marini. Ali zašto je potpisao ugovor s Ducatijem, s kojim se u prošlosti nije proslavio, a odbio ponudu Yamahe, koja mu je spremno osigurala utočište i u ovim poznim vozačkim godinama? E, to bi svi htjeli znati, ali vjerojatno ćemo se morati još malo strpjeti dok pojedinosti postupno ne iscure u javnost.

Isto tako, ne znamo koje će točno motocikle Aramco Racing Team VR46 imati iduće godine u garaži, no jedan bi mogao biti novi Desmosedici GP22, a drugi ovogodišnji GP21. Naime, Tardozzi je već ranije izjavio da je Ducati spreman pokriti petoricu vozača motociklima najnovijih specifikacija, pri čemu su četiri rezervirana za tvorničku momčad i Pramac tim, pa bi tako jedan ostao i za satelitske momčadi VR 46 ili Gresini. A iz momčadi Gresini, koja je prošli tjedan također objavila potpisivanje ugovora s Ducatijem, su već obznanili da će oni unajmiti godinu dana stare motocikle.

ducati desmosedici gp 2012.gallery full top lg

Sve u svemu, iduće godine će na startnoj rešetki biti čak osam Ducatija. Hoće li na jednom od njih biti i Valentino Rossi, rame uz rame s polubratom Marinijem? Samo jedno je sigurno. Nakon potpisivanja ugovora s Ducatijem, Rossi ne može očekivati da će nastaviti voziti Yamahu. No, imajući u vidu one dvije loše godine koje je proveo za upravljačem Ducatija, kao i činjenicu da mu je ova sezona uvjerljivo najgora u karijeri, bilo bi logično očekivati da se Rossi okani ćorava posla te posveti vođenju momčadi i utrkivanju s automobilima.

No, tu na scenu stupa saudijski princ i mecena nove momčadi Abdulaziz bin Abdullah Al Saud, koji je izjavio kako bi želio da Rossi idućih nekoliko godina bude „pilot“ momčadi Aramco Racing Team VR46 uz brata Lucu Marinija. Je li se to princ samo nespretno izjasnio, to više što spominje nekoliko godina? I jesu li to samo njegove puke želje? Saudijska Arabija želi poboljšati svoj imidž, a tu im Rossi vrijedi još i više kao vozač nego samo kao puki vlasnik momčadi. Ostaje za vidjeti hoće li se vozač Valentino Rossi dati nagovoriti da još ne ode, iako apsolutno svi statistički pokazatelji pokazuju da je već i sad predugo ostao.

 DSC3352

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp