Novosti

Web stranica za 30 godina Ninje

GPZ 900

Točno je 30 godina od kada je prvi Ninja promijenio svijet nabolje. U Kawasakiju nisu propustili prigodno obilježiti tu obljetnicu.

Pretenciozno je tvrditi da je bio revolucionaran, no nema sumnje da je Kawasaki GPZ 900 Ninja redefinirao svijet sportskih motocikala. S potpunim aerodinamičnim oklopom i tekućinom hlađenim četverocilindričnim agregatom sa 113 KS, GPZ 900 Ninja je jurio jako blizu 250 km/h i tako te 1984. godine pomicao granice mogućeg.

GPZ 900 je prvi motocikl na kojem je Kawasaki upotrijebio i danas aktivan naziv Ninja, a titulu akcijskog junaka dodatno je učvrstio nastup u zimzelenom filmskom hitu Top Gun. U Kawasakiju su odlučili prigodno obilježiti 30 godina imena Ninja, a prvi korak u tom smjeru je otvaranje posebne stranice posvećene svim modelima s tom oznakom.

Na web adresi http://www.ninja30.com/landing nalazi se početni izbornik na 16 europskih jezika (dakako, ne i na hrvatskom, najbliži nam je poljski), a iza kojeg se krije vremenska linija s 30 postaja, koje će se u razdoblju od 30 tjedana postupno otključavati i otkrivati povijest sada već poprilično brojnih Ninja modela. Sama stranica je i interaktivna u smislu da na njoj možete objaviti i vlastite fotografije s omiljenim Ninjama.

fbmp ytmp imp