Novosti

Novitet: Kawasaki Ninja ZX-14R 30th Anniversary

ZX-14R-uvodna

Obojan u istu nijansu kao i legendarni GPz 900R, supersonični ZX-14R u Anniversary izdanju slavi 30 godina obitelji Ninja.

 

Već i to što nosi oznaku ZX-14R, a ne ZZR 1400, jasno odaje kako je ovdje riječ o modelu za američko, a ne europsko tržište. Ipak, bilo bi šteta da ostane neprimijećen i s ove strane Velike bare, budući ZX-14R 30th Anniversary vraća u igru prepoznatljivu crveno-sivu kombinaciju boja kakvu je prije točno 30 godina ogrnuo i model GPz 900R, prvi član obitelji Ninja. Pritom u Kawasakiju tvrde da su pokušali i s modernijim varijantama crvene i sive, no na kraju su najbolje „legle" originalne 3 desetljeća stare nijanse.

 

Puni naziv ovog modela je zapravo Kawasaki Ninja ZX-14R 30th Anniversary Limited Edition, što znači da će biti dostupan u ograničenom broju. Konkretno, 300 primjeraka za tržište SAD-a, plus dodatnih 30 primjeraka za kupce iz Kanade, pri čemu se, osim po boji i pločici s rednim brojem, 30th Anniversary ne razlikuje od serijskog supersoničnog modela. Ako je vjerovati američkoj podružnici Kawasakija, Ninja ZX-14R 30th Anniversary nikad neće postati ZZR 1400 30th Anniversary, što će reći da europski kupci o ovoj atraktivnoj koliko i nostalgičnoj kombinaciji boja mogu samo sanjati.

fbmp ytmp imp