Novosti

Novitet: Scorpa Twenty 125/250/300

Scorpa20-mala

Francuska marka slavi 20 (problematičnih) godina, pa zbog toga nova generacija trial modela nosi oznaku Twenty.

 

U svijetu filigranski izrađeni trial motocikala nema mjesta mašti, pa su tako i njihove oznake svedene na brojčanu oznaku zapremine i tek pokoje nemušto slovo. U tom smislu djeluje gotovo revolucionarno da modeli marke Scorpa za 2015. godinu nose „nadimak" Twenty, ukazujući tako na činjenicu da ova francuska marka obilježava svoj 20. rođendan.

 

Slavljenički Twenty modeli brojčanih oznaka 125, 250 i 300 najavljuju se kao potpuno novi, pa se tako spominju potpuno drugačiji okviri, progresivan stražnji ovjes i agresivni koloriti, a u slučaju modela 125 i novi agregat. Međutim, zapravo je riječ o pukim klonovima najnovije generacije trial modela tvrtke Sherco, u čijem je Scorpa vlasništvu.

 

Dakle, kao i kod Sherca, agregati su dvotaktni, mjenjač je 5 brzinski, okvir je od krom-molibden legure, a gume su Michelinove. Razlike nalazimo u tome što Scorpa modeli imaju plastične spremnike goriva umjesto aluminijskih, pri čemu su „originali" za pola kilograma lakši, što znači da Twenty modeli teže od 67,5 do 68,5 kg.

fbmp ytmp imp