Novosti

Novitet: Arctic Cat XR

Uvodna AC XR

ATV segment se radikalizira. Što obećava manje rada, a više zabave, kao što je to slučaj i s novom generacijom Arctic Cata.

 

Japanska četvorka je malo izgubila dah, no zato sjevernoamerička trojka svake godine malo zaoštri pravila igre. Ovaj put u prvi plan iskače Arctic Cat, koji je za 2015. predstavio novu seriju „radnih" ATV-ova sa sportskom oznakom XR. Već i sam atraktivan dizajn najavljuje malo agresivnije vozne osobine, koje bi trebala osigurati dorađena tehnika, iako u tom dijelu nema ničeg dramatično drugačijeg.

 

Odmah je predstavljeno sedam verzija XR modela, pokretanih s tri različita agregata s oznakama 500, 550 i 700, u kombinaciji s CVT mjenjačem i mogućnošću uključivanja pogona na sve kotače u pokretu, a na raspolaganju je i blokada prednjeg diferencijala. Težina se kreće od 320 do 345 kg, a svima je zajednički čvršći neovisni ovjes hoda 254 mm te nove Duro gume dimenzija 25x8-12 sprijeda i 25x8-12 straga, a dorađeni su i nosači prtljage.

 

Ispred vozača se nalazi potpuno digitalna ploča s instrumentima, dok stražnji kraj četverocikla krase nova svjetla u LED tehnologiji, između kojih je smješten prtljažni prostor zapremine 5,5 litara. Modeli XR 550 i 700 su dostupni i u XT EPS varijantama sa servo upravljačem, aluminijskim naplatcima i LED dnevnim svjetlima, dok vrhunac ponude čine XR 550 Limited i XR 700 Limited, koji imaju još atraktivniji prednji kraj zahvaljujući LED glavnim svjetlima, električnom vitlu i masivnijem prednjem odbojniku.

fbmp ytmp imp