Novosti

Noviteti: Husqvarna spaja tradicionalno i suvremeno

huso ulaznica

Nadamo se da promjene koje su u tijeku svjedoče konačnom suvremenom preporodu Husqvarne, marke koja je iz rodne Švedske prošla trnovit put. Poput neželjenog potomka slavna kompanija koja je proslavila uz Stevea McQueena od sjajnih šezdesetih godina štošta je prošla. U novijoj povijesti bila je u vlasništvu MV Aguste, zatim kraće vrijeme pod paskom BMW-a, a zatim na scenu stupa KTM pod čijim okriljem su nastali i ovi noviteti.

U Milanu je tako Husqvarna prikazala tri motocikla od kojih je jedan nemalo zanimljivi sportski SUpermoto namjenjen cesti dok su dva studije onoga što bi budućnost mogla donijeti za ovu marku. Model 701 Supermoto korisni moćnu KTM tehnologiju zapakiranu u osebujan dizajn koji marku Husqvarna želi učiniti različitom od matične tvrtke.

Dvije studije predstavljene su s jednocilindričnim agregatom klase 400 s tim da bijeli motocikl nosi oznaku 401 Vitpilen (bijela strijel, na švedskom) i riječ je o monimalističnom modelu koji povlači paralele sa slavnom bijelom strijelom iz 1953. godine. Drugi, nešto izdašnije opremljeni motocikl nosi naziv 401 Svartpilen (crna strijela) te donosi jasne poveznice s dizajnom iz prošlosti, ali je i opremljen nosačima prtljage odnosno alata, zapravo svega potrebnog za terensku vožnju.

Nije jasno u kojoj razvojnoj fazi su dva prototipa i trebamo li se uskoro veseliti ovim zanimljivim motociklima koji na savršen način povezuju suvremeno i klasično.

fbmp ytmp imp