Novosti

Novitet: MV Agusta Turismo Veloce 800

Turismo Veloce - ulazna

EICMA sajam u Milanu bio je prilika da MV Agusta prikaže svoj mdoel Turismo Veloce 800 koji u prodaju kreće početkom iduće godine. Jasno je da ovaj model koristi tvrtkin odličan trocilindrični agregat od osamsto kubika zamotan u rešetkasti okvir od čeličnih cijevi. Za razliku od srodnog modela Brutale 800, Turismo Veloce profitira s 15% više zakretnog momenta na niskim i srednjim okretajima dok je maksimalna snaga 110 ks.

Turismo Veloce 800 između ostalog donosi i novi MVICS 2.0 integrirani sustav elektronike agregata i motocikla koji koristi novu kontrolu proklizavanja te novi EAS 2.0 sustav. Svi podaci vozaču se prikazuju na pet inčnom TFT ekranu putem kojeg vozač može podešavati i "ćud" motocikla. Nove mape rada agregat, tvrde u MV Agusti trebale bi popraviti potrošnju za 20%, a modernizirani sustav vozaču omogućuje personalizaciju brojnih parametara. Tako je moguće podešavati razvijanje zakrentog momenta, raspodjelu snage, ograničiti broj okretaja, ugoditi osjetljivost ručice gasa te prilagoditi kočenje agregatom u dvije razine.

Kontrola proklizavanja se može podesiti u osam koraka ili ksljučiti, a ugrađeni quickshifter uz EAS 2.0 sustav omogućava vozaču prebacivanje u višu, ali i u nižu brzinu bez korištenja spojke. Turismo Veloce 800 nudit će se u dvije izvedbe. Lagana i ogoljena varijanta osnovnog imena te Turismo Veloce Lusso s aktivnim elektronski podesivim ovjesom, koferima od 30 litara i nešto većom cijenom.

fbmp ytmp imp