Novosti

Noviteti: Husqvarna motokros modeli za 2016.

 uvodnafc450-90grad-2016

Potpuno novi četverotaktni modeli i dorađena dvotaktna 125-ica najveći dio poboljšanja dijele s KTM-ovim novitetima.

 

Husqvarna je za 2016. pripremila novu generaciju motokros modela, koji donose dosta toga novog za tu marku, ali i dosta toga već viđenog na nešto ranije predstavljenim KTM-ovim motokros novitetima. Tako svi četverotaktni modeli imaju poboljšane i olakšane pogonske agregate i okvire, a po prvi put i „launch control".

 

Da ne bi bilo zabune kako je ovdje ipak riječ o Husqvarni, motocikli su opremljeni novim i prepoznatljivim grafikama te oplatama, koje iz nekog razloga nazivaju futurističkim, a pritom je za cijeli kilograma olakšan i specifični trodijelni karbonski podokvir. Isto tako, noviteti Husqvarne nisu preuzeli pneumatske prednje vilice, nego (jednako kao i KTM modeli za američko tržište) upijaju neravnine putem WP 4CS prednjih vilica najnovije generacije.

 

Dorađeno je još podosta bitnih detalja, a usput je skinut i nemali broj kilograma. Tako je u odnosu na dosadašnje modele FC 250 lakši za 4 kg, FC 350 za 4,7 kg, a FC 450 za čak i 5,2 kg.

 

Dvotaktni modeli su doživjeli samo sitne dorade, no TC 125 je ipak dobio potpuno novi agregat, koji s drugačijim ventilom i ispuhom razvija 40 umjesto dosadašnjih 38 KS. Istovremeno je agregat kompaktniji i osjetno lakši, a cijeli je TC 125 smršavio za impresivnih 3,2 kg.

fbmp ytmp imp