Novosti

EBR je ipak spašen?

EBR-krajStecaj

Izgleda da se Erik Buell još jednom izvukao. Nakon stečaja, više nije vlasnik, ali je opet direktor uskrsnulog EBR-a.

 

Po tome koliko je puta oživljavao, prodavao i sahranjivao svoje tvrtke, a svejedno ostajao na njihovom čelu, Erik Buell je američki pandan Claudiu Castiglioni, koji je prvo uskrsnuo MV Agustu, a onda je nekoliko puta upropastio, preprodao i kupio, da bi je na nakon smrti
ostavio sinu.

 

Podsjetimo, Erik Buell je 80-ih osnovao tvrtku Buell, koju je kasnije prodao Harley-Davidsonu, ostavši na njezinom čelu. Kad je Harley-Davidson 2009. godine odlučio eutanazirati Buell, Erik je osnovao tvrtku EBR, koja je prvo proizvodila samo natjecateljske motocikle, a onda započela i serijsku proizvodnju. Tu je u pomoć uskočio indijski Hero, koji je dokapitalizirao EBR s nekih 25 milijuna dolara, a zauzvrat dobio 49% dionica.

 

Zbog toga je u prvi mah bilo čudno da taj isti, financijski moćni Hero prije nekoliko mjeseci nije pokrio nagomilana dugovanja od nekih 20 milijuna eura, nego je umjesto toga pustio EBR da ode u stečaj. Šuškalo se da je riječ o namještaljci, odnosno da su Indijci, umjesto da plaćaju dugovanja, pustili EBR u stečaj kako bi ga onda u cijelosti otkupili po diskontnoj cijeni.

 

To se pokazalo tek polovično točnim. Naime, Hero jest investirao skoro 3 milijuna eura u otkup posrnulog EBR-a, ali samo razvojnog odjela, u kojem su u posljednje dvije godine nastajali novi modeli marke Hero, s kojima planiraju invaziju na bjelosvjetsko tržište. Dakle, nastavak proizvodnje EBR motocikala ih uopće nije zanimao, pa je tako samu tvornicu EBR kupila tvrtka American Metals. Oni su naumili Erika Buella vratiti na mjesto predsjednika tvrtke, te nakon podmirivanja dugova radnicima, što prije ponovo pokrenuti proizvodnju superbikea RX i njegove gole izvedenice SX. Što bi rekli sami Amerikanci: stay tuned!

fbmp ytmp imp