Novosti

Bonneville u lošem stanju

Salt flat

Nakon što smo brinuli da Guy Martin neće moći upravljati Triumphom za obaranje brzinskog rekorda, tvrtka je svoj pokušaj odgodila za narednu godinu, a sada je i cijeli Bonneville Motorcycle Speed Trials događaj za 2015. odgođen. Prošli tjedan su organizatori BMST bili suzdržano optimistični, ali stanje slanog jezera više ne daje prostora za optimizam.

Dok je glavna lokacija na kojoj se održavaju pokušaji obaranja brzinskih rekorda oštećena i nije "zacijelila" još od prošle godine, alternativna "Brdska staza" podlegla je nedavnoj kiši. Prema trenutnom stanju nekoliko centimetara vode se neće stići osušiti pa je Bonneville Motorcycle Speed Trials otkazan.

Slična sudbina već je ove godine zadesila Bonneville Speed Week koji je također otkazan zbog uvjeta na jezeru. Postoji velika zabrinutost da klimatske promjene, ali i izravni utjecaj ljudi ostavljaju neizbrisiv trag na osjetljivom slanom jezeru, a sve su veći i napori da se ovaj ekosustav očuva te da se omogući redovito i održivo održavanje brzinskih utrka na toj legendarnoj lokaciji.

fbmp ytmp imp