Novosti

Novitet: Zero FXS

Zero FXS - Uvodna

Evo i supermoto verzije ionako najzabavnijeg elektro motocikla kojeg smo dosad vozili. U paketu sa 17 colnim gumama i većim diskom dolazi i razvučena autonomija.

Nedavno smo imali priliku isprobati gradski enduro Zero FX i pritom smo došli do zaključka da je vjerojatno zabavniji i smisleniji čak i od snažnijeg i dalekometnijeg SR-a, koji bi trebao predstavljati vrhunac ponude tog američkog proizvođača. Istina, FX-u smo zamjerili relativno skroman doseg s jednim punjenjem, u prosjeku kakvih 70-ak km, no model za 2016. dobiva nove baterije 14% većeg kapaciteta, a tu je i novi i viši upravljač, s kojim bi trebao biti još bolji u off-road vožnji, gdje se također pokazao vrlo interesantnim.

No, najveća novost za 2016. je širenje palete i na supermoto verziju nazvanu FXS. Transformacija je uobičajena. Umjesto žbičanih naplataka promjera 21 i 18 cola, FXS ima lijevane kotače od 17 cola, a tu je i veći prednji disk promjera 320 mm. Kao i u slučaju FX-a, novi FXS može imati jednu (3,3 kWh) ili dvije baterije (6,5 kWh), koje se teoretski mogu izvaditi i odnijeti na punjenje.

I ovdje govorimo o 44 KS, Showa ovjesu, Pirelli gumama i Bosch ABS-u, a iako je sa 133 kg malo teži od FX-a, supermoto FXS na ime manjeg stražnjeg kotača još žustrije kreće s mjesta i u verziji ZF6.5 ubrzava do 100 km/h za manje od 4 sekunde. Dodatne fotografije pogledajte u galeriji, a više informacija doznajte u idućem broju Moto Pulsa.

fbmp ytmp imp