Novosti

Noviteti: Volta bcn City & bcn Sport

VOLTA Sport Equipment 01-uvodna

Španjolska Volta je predstavila električne „125-ice", koje se mogu voziti s položenom A1 kategoriju. Problem je u autonomiji i, dakako, cijeni.

Dosad nepoznata španjolska tvrtka Volta započela je s pretprodajom svog električnog motocikla. Riječ je o dopadljivo dizajniranom gradskom modelu čije najveće ograničenje predstavljaju Li-ion baterije relativno skromnog kapaciteta od 3 kWh. To znači da autonomija iznosi nekih 70-ak kilometara, ali zato ponovno punjenje traje samo 2 sata.

Uz osnovni model bcn City nudi se i ušminkani bcn Sport, koji dolazi s atraktivnijim grafikama, aluminijskim ručicama i osloncima te nazubljenim diskovima, kao i mogućnošću odabiranja agresivnijeg razvijanja snage. Inače, vršna snaga je 25 kW (34 KS), no kao nominalna snaga deklarira se 11 kW (15 KS), što znači da bi ovim motociklom mogli upravljati i tinejdžeri s upisanom A1 kategorijom u svojoj vozačkoj dozvoli, a u nekim liberalnijim država i vlasnici B kategorije.

Dakle, ovi su španjolski elektrocikli ekvivalentni 125-icama. Maksimalna brzina od 120 km/h ide tome u prilog, no ne i otprilike dvostruko veća cijena. Tako se u španjolskoj za bcn City traži 7.695 eura, i to u preprodaji, dok je za bcnSport „na neviđeno" potrebno pripremiti 8.495 eura. Dolje u galeriji možete pogledati dodatne fotografije ovih elektrocikala.

 

fbmp ytmp imp