Novosti

Novitet: Harley-Davidson Low Rider S

3106 uvodna

Inače diskretni Low Rider dobio je (naj)snažniji agregat i upečatljive modne dodatke u stilu kultnog Cafe Racera.

Nakon što su jesenas predstavili Fat Boy i Softail Slim modele u snažnijem S izdanju, sada je ta S serija dobila i trećeg člana pokretnog kapacitetnijim i snažnijim agregatom od 110 kubnih inča, odnosno 1.801 ccm.

Taj V2 je donedavno bio rezerviran samo za prestižne CVO modele, a iako to nije objavljeno, za pretpostaviti je da će i Low Rider S razvijati otprilike 92 KS pri 5.010 okr/min, što je čak 16 KS više nego na standardnom Low Rideru pokretanom Twin Cam agregatom od 1.690 ccm. Osim toga, Low Rider S ima i bolji ovjes, s „catridge“ prednjom vilicom i plinskim stražnjim amortizerima,

Serijska oprema uključuje i tempomat, ali i neke prvenstveno dizajnerske elemente po kojima je S verziju već iz daljine lako razlikovati od osnovnog modela. Pridodana mu je mala prednja maskica i vanjski filter zraka, a tu je i nisko solo sjedalo, dok su žbičani naplatci zamijenjeni onim lijevanim i obojanim u zlatno. Zahvaljujući svemu tome, Low Rider S podsjeća na cijenjene FXR modele, ali prije svega na danas legendarni, a u svoje vrijeme neprihvaćeni, XLCR Cafe Racer iz 1977. godine. U duhu tog modela je izvedena i značka na spremniku goriva.

Dodatne fotografije pogledajte u donjoj galeriji.