Novosti

Noviteti: Greyp G12 Concept_S

Greyp G12S ConceptS 1

Rimac Automobili su na sajmu u Ženevi predstavili najnoviju evoluciji elektro-bicikla, sposobnog dohvatiti 90 km/h.

Vjerojatno ste se ovih dana naslušali patetičnih izjava TV prezenterica o tome kako je baš elektro-super-automobil hrvatske tvrtke Rimac Automobili bio najveća zvijezda automobilskog sajma u Ženevi. Jasno da to baš i nije bilo tako, no nema sumnje da su automobili Concept One i Concept S doista plijenili pažnju svjetskih medija, te da su takvom visokotehnološkom poslasticom Rimac Automobili na najbolji način promovirali zemlju koja je, inače, toliko napredna ne zna proizvesti ni pošteni komad namještaja.

Njihov novi Concept_S je doista vrijedan divljenja, već i zbog same činjenice da razvija 1.018 kW, dakle više od jednog megawata. U prijevodu, to je 1.384 KS, navodno dostatnih da za Concept-S za samo 13,1 sekundi ubrza od 0 do 300 km/h. Da dobro ste vidjeli, od 0 do 300 km/h, a na tom će putu 200 km/h dohvatiti za manje od 6 sekundi, što je možda i kraće od vremena potrebnog da pročitate ovu rečenicu.

No, mi ne bi imali izgovor da pišemo o ovom automobilu da pokraj njega nije bio izložen i Greyp G12 Concept_S, najnovija evolucija električnih bicikala, koji su također proizvod tvrtke Rimac Automobili, te su dosad, bez obzira na paprenu cijenu, prodani u 26 zemalja na 5 kontinenata. U odnosu na G12 predstavljen prošle godine, verzija Concept_S donosi manju težinu, niže težište, kapacitetniju Li-ion bateriju i snažniji elektromotor od 12 kW (16 KS).

Skinute su i sve blokade pa bi tako Greyp G12 Concept trebao postići 90 km/h, pri čemu nema nikakve potrebe da okrećete pedale. Zapravo, možda je i vrijeme da jednostavno skinu te pedale, pa da konačno dobijemo i moto industriju.

Greyp G12S ConceptS 4

 

fbmp ytmp imp