Novosti

Novitet: Harley-Davidson Street Rod

7513

Tradicionalni američki proizvođač je još jednom ugodno iznenadio. Ovaj put predstavljanjem sportske verzije uvodnog modela Street.

Prosječan kupac motocikala je sve stariji, već je blizu praga od 50 godina, a onaj koji kupuje Harley-Davidson je praktično penzioner. U Milwaukeeju su itekako svjesni tog problema, pa su tako u posljednje vrijeme izbacili nekoliko modela koji bi trebali privući neke nove i bitno mlađe kupce. Najnoviji takav pokušaj je upravo predstavljeni Street Rod.

Mehanika se bazira na modelu Street 750, koji već nekoliko godina predstavlja uvod u ponudu ovog proizvođača, a mehanički je bitno moderniji od modela Sportster. Njegov tekućinom hlađeni V2 agregat se u slučaju Street Roda vrti dodatnih 1.000 o/min te pritom istiskuje 20% više snage i 10% više okretnog momenta. To znači da Street Rod raspolaže sa 65 Nm pri 4.000 o/min i približno 70 KS pri 8.750 o/min.

Unaprijeđena je i ciklistika, pa tako Street Rod ima upside-down vilicu i nove stražnje amortizere s izdvojenim spremnicima, dok su gume šire i navučene na 17 colne naplatke. Osim toga, sjedalo je znatno podignuto, oslonci za noge su malo pomaknuti iza, a ugrađen je i ravan „drag-style“ upravljač, što rezultira bitno agresivnijim položaj vozača.

U skladu sa svime time je i bitno povećan mogući kut nagiba motocikla, a tu je i agresivniji dizajn koji nas podsjeća na već vremešni V-Rod i novi Roadster, ali i na nekadašnje Buell motocikle. Više konkretnih informacija o ovom zanimljivom novitetu pročitajte u idućem broju Moto Pulsa, a brojne fotografije pogledajte u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp